8 alimente care fac parul sa creasca mai repede

Nu este nevoie sa astepti prea mult timp pentru a avea parul lung. Consumul de anumite alimente cunoscute pentru ca promoveaza cresterea parului si a sanatatii poate ajuta la accelerarea procesului, cu ajutorul unor nutrienti gasiti in ele. Iata o lista a alimentelor care te vor ajuta sa pierzi in greutate:

  1. Somon

Somonul este bogat in acizi grasi Omega-3 care ajuta la mentinerea sanatatii scalpului , ceva necesar pentru accelerarea cresterii parului. Acest peste contine, de asemenea, vitamina D si aminoacizi, ambele necesare pentru un par frumos.

  1. Avocado

Unele dintre grasimile din aceste fructe exotice sunt acizii grasi omega-3 necesari pentru sanatatea scalpului. Fructele de avocado pot fi aplicate direct pe par si scalp pentru a stimula producerea de colagen si elastina, tipuri de proteine ​​vitale pentru piele si structura pielii capului.

  1. Galbenusul de ou

Este bogat in biotina si acizi grasi Omega-3 care te ajuta sa obtii mai mult timp si par mai sanatos.

  1. Migdalele

La fel ca si galbenusurile de ou, migdalele contin biotina. Avand o cana de migdale in mod regulat, aceasta va poate permite sa va bucurati de un par mai gros cel mai scurt timp.

  1. Seminte de floarea-soarelui

Nutritionistii spun ca vitamina E gasita in semintele de floarea-soarelui promoveaza nu numai cresterea parului, dar, de asemenea, mentine parul sanatos. De asemenea, acest antioxidant ajuta la prevenirea pierderii parului nedorit deoarece ne ajuta sa avem un scalp sanatos.

  1. Cartofi dulci

Beta-carotenul din cartofii dulci este esential pentru absorbtia vitaminei A, un nutrient necesar pentru cresterea parului si sanatatea scalpului.

  1. Ardei gras galben

Comparativ cu portocalele, nutritionistii spun ca ardeiul gras galben contine de 5 ori mai multa vitamina C, un nutrient care este esential pentru puterea firelor de par. Ruperea parulei va fi mai putin probabila datorita acestui nutrient.

  1. Stridiile

Deficienta de zinc este cunoscuta pentru ca duce la pierderea parului. Asigurati-va ca organismul dumneavoastra beneficiaza de tot zincul de care are nevoie.