9 Beneficii incredibile ale coriandrului!

Ai auzi de Cilantro, altfel cunoscut sub numele de coriandru? Este cea mai delicioasa mirositoare planta care este un antioxidant si te poate ajuta cu urmatoarele:

  • prevenirea bolilor cardiovasculare
  • detoxifierea metalelor
  • antioxidante
  • anxietate
  • imbunatateste somnul
  • previne diabetul
  • antibacterian si antifungic
  • deodorant natural

Se poate utiliza intreaga planta, desi frunzele proaspete sunt de obicei folosite in salate si semintele uscate. Exista uleiuri esentiale de coriandru, care grecii antici il utilizau in parfumuri si romanii in foloseau pentru a ascunde mirosul carnii in descompunere.

Coriandru s-a dovedit ca poate reduce colesterolul rau din organism si ajuta la cresterea colesterolului bun. Coriandru nu numai ca previne bolile cardiovasculare, dar ajuta de asemenea persoanele care sufera de ea.

Detoxifiere de metale

Foarte des metalele grele intra in corpul nostru prin alimente prelucrate sau imbunatatite chimic. Apa nefiltrata, conserve, alimente procesate, unele tipuri de peste, deodorante, fumatul, folie de aluminiu, plombe metalice. Aceste metale pot provoca boli de inima, rinichi, cancer, boli mintale, oase slabe si functionarea creierul inferior.

Antioxidant

Coriandru contine o multime de antioxidanti, ceea ce inseamna ca aceasta planta te poate proteja de anumite boli precum de inima, artrita, boala Alzheimer, diabetul si bolile cronice.

Anti-anxietate

Coriandru functioneaza ca un sedativ si te poate elibera de stres. Incercati sa faceti un smoothie cu teline, castravete si coriandru si vei vedea cum ti se va calma mintea.

Somn

Deoarece coriandru functioneaza ca un sedativ, amelioreaza stresul si presiunea din creier, acesta functioneaza excelent si pentru somn. Amesteca coriandru cu apa calde si il poti bea chiar inainte de culcare.

Previne diabetul

Coriandru reduce colesterolul si reduce si zaharul din sange si mai este numita planta ‘’anti-diabet’’. Coriandru este incarcat cu potasiu, un mineral super sanatos care reduce aportul de sare.

Deodorant natural

Coriandru functioneaza ca un deodorant intern. Elimina toxinele din rinichi, ficat, si tubul digestiv si te scapa de orice stres de bacterii. Aceste bacterii de obicei parasesc trupul ca sudoare care poate fi urat mirositoare.